23.10.2018 18:00 612

Сумчани розробили їстівні пакети

Сумчани розробили їстівні пакети Фото № 0

Проект FoodBIOPack Сумського національного аграрного університету посів перше місце на міжнародному конкурсі University Startup World Cup. Українські науковці створили біопакети, які можна їсти.

Під час конкурсу, який проходив у датскому Копенгагені, стартап зацікавив інвесторів з Португалії, Єгипту і Данії.

«Крапля розчину полісахариду, висихаючи, дає еластичну плівку, схожу на поліетилен. Зроблений з цієї плівки матеріал всього за місяць розкладається і перетворюється на органічне добриво», -

-         пояснюють розробники.

Якщо біопакет набридне, його можна розмочити, порізати й навіть зварити локшину!

Окрім цих пакетів, сумчани розробили одноразовий посуд як альтернативу пластиковому. 

На розвиток проекту FoodBIOPack переможцям вручили 25 тисяч доларів. Цей стартап потрапив до міжнародного конкурсу, ставши фіналістом Всеукраїнського фестивалю інновацій у травні поточного року.

 

Також зазначимо, що перемогу у University Startup World Cup в іншій номінації здобуло ще одне українське ноу-хау - вчені Вінницького аграрного університету представили проект, що описує технологію подрібнення сипучих речовин до розміру часток від 5 до 50 мікрометрів.

 

Источник: ecotown.com.ua