Вражаюча різниця між багатим українцем і бідним: "прірва" у харчуванні
Їжа досі є мірилом соціального успіху в Україні.
Найбагатша частина суспільства не тільки вживає більш якісну і різноманітну їжу, але і в принципі може дозволити собі харчуватися більш ситно.
За даними Держстату, найзаможніші 20% українців купують в 1,5-2 рази більше продуктів, ніж найбідніші 20%. Останні систематично недоїдають!
У порівнянні з найбіднішими українцями, «багаті» споживають на 60% більше м'яса (5,9 кг на місяць проти 3,6 кг), майже на 70% більше молочних продуктів (25 і 15 кг) і на 110% більше фруктів (4,4 і 2,1 кг).
Найбідніші українці економлять навіть на найдешевших продуктах - хлібі і картоплі. Їх споживання в цій групі на 15-20% нижче, ніж серед найбільш забезпечених 20%.
Відзначимо, що в США серед найбіднішого прошарку суспільства поширене ожиріння - як результат вживання великої кількості дешевих і шкідливих продуктів (бургери, ковбаски, кола). В Україні такої проблеми немає, хоча б тому, що регулярне вживання фаст-фуду, випічки і м'яса не по кишені більшості населення.