Лестер май

Супрун назвала найнебезпечнішу домашню консервацію

14 сентября 2018, 17:30 3778
Супрун назвала найнебезпечнішу домашню консервацію Фото № 0

З початку року вже зафіксовано 8 смертей від ботулізму. Найчастіша причина отруєння - вживання в’яленої, солоної чи консервованої риби домашнього приготування.

Про це міністерка охорони здоров'я Уляна Супрун повідомила у соцмережі. Чиновниця також назвала найнебезпечніші види домашньої консервації.

"Причиною отруєння можуть стати інші продукти домашнього консервування - м'ясо, риба, гриби, рідше - овочі. Якщо ці продукти були погано вимиті, неправильно чи недостатньо термічно оброблені, транспортувались або зберігались неналежним чином - вони також можуть стати причиною інфікування"

- написала вона.

Отруєння токсином може спричиняти порушення зору, невиразність мови, відчуття сухості в роті чи м'язову слабкість.

Також може підвищуватись температура, виникнути біль в животі та загальна інфекційна інтоксикація.

У дітей симптоми ботулізму можуть проявлятися у вигляді апатії, відмови від їжі та тривалого плачу.

Источник: expres.ua
Подписаться Поделиться Твитнуть Обсудить
Комментарии (0)
Имя *
Комментарий *