Супрун назвала корисні звички, які продовжать життя на кілька років
Міністерка охорони здоров'я продовжує ділитись лайфхаками та розвіювати міфи про медицину на своїй сторінці в соцмережі Facebook.
Цього разу вона розповіла про корисні звички, які зменшать ризик розвитку цукрового діабету.
- Зменшуйте споживання або взагалі відмовтесь від добавок цукру та попередньо оброблених продуктів харчування, включно з обробленими зерновими продуктами (борошном вищого сорту, білим рисом). Краще - замініть на цільнозернові.
- Збільшуйте споживання клітковини - овочів та фруктів. Фрукти та овочі, які не містять крохмалю, повинні складати щонайменше половину щоденного раціону.
- Бобові культури (сочевиця, боби, нут, горох) також містять багато клітковини та корисного для здоров’я рослинного білка. Люди, які їдять багато продуктів з високим вмістом клітковини, як правило, з'їдають менше калорій, не набирають надмірної ваги, а отже мають менший ризик розвитку діабету.