Суп для імунітету. Підтримайте себе навесні!
До цього часу року організм вже так втомився від холоду і відсутності сонця, що ми просто зобов'язані йому допомогти.
Підгодуйте його цим дуже легким у приготуванні вітамінним супом, і він обов'язково скаже вам спасибі!
В цьому супі багато корисних овочів, він легкий в приготуванні і дуже смачний. Він багатий каротиноїдами і флавоноїдами, що зменшують запалення, що дуже важливо в період застуд і вірусів.
Складові:
* 3 чашки різаної моркви
* 3 столові ложки оливкогової олії
* Чашка рубаної петрушки (можна додати і стеблинки)
* 2 чашки рубаної зеленої цибулі
* 340 г дрібно нарізаного брокколі
* 80 г рубаної листової капусти
* Чайна ложка порошку куркуми
* 1/4 чайної ложки меленого чорного перцю (або більше, за бажанням; чорний перець покращує всмоктування, зменшує запалення флавоноїдів з куркуми)
* Сіль за смаком
* Тертий білий редис - для гарніру
Приготування:
1. Нарізану моркву тушкуйте в оливковій олії приблизно 10 хвилин.
2. Додайте інші овочі і приправи. Погрійте, помішуючи, протягом хвилини.
3. Додайте 12 чашок води і закип'ятіть. Накрийте кришкою і залиште на 20 хвилин.
4. Перед їжею до кожної порції додайте столову ложку натертого білого редису. Термічно необроблений білий редис містить особливий фермент мірозінази, який збільшує поживну цінність вареної брокколі.
5. Якщо хочете, можете дати супу охолонути і потім змішайте блендером до однорідної консистенції. Перед їжею знову трохи розігрійте.
Важливо: Білий редис завжди додавайте безпосередньо перед їжею.