Популярна закуска може нашкодити здоров'ю
Квашена (кисла) капуста, безумовно - гарне бюджетне доповненням столу в холодну пору року. Вона не лише смачна, але й корисна, бо містить вітамін С та інші важливі елементи. Але в цьому продукті містяться також забагато солі. Отже, при підвищеній чутливості організму до неї, вживання квашеної капусти може спричинити набряки.
«Людям, у яких ендокринна система працює недостатньо ефективно, вживання такого солоного продукту може загрожувати різкими перепадами тиску. Якщо їх ігнорувати, в результаті розвивається гіпертонія і зростає ризик інсульту”,
– вважають експерти.
До того ж квашена капуста містить оцтову кислоту. Хворим на гастрит, виразку шлунка через вживання цієї страви сильні болі забезпечені. А ще квашена капуста підвищує газоутворення, може викликати нудоту. Взагалі капуста активізує виведення з організму йоду. Це варто знати людям із хворобами щитовидки.
Важливо, що після 2-3 дня засолювання капусти в ній розмножуються хвороботворні бактерії, тож страва з використанням цього продукту може викликати ураження підшлункової залози.