"Якщо у вас болить горло, то купуйте свій улюблений пломбір"- Супрун знову розвінчує міфи
"Пройшли повз холодильник з морозивом, бо болить горло? Повертайтесь назад і сміливо обирайте улюблений пломбір"
- рекомендує виконавець обов'язків глави МОЗ Уляна Супрун.
Якщо вірити її словам, то не потрібно відмовлятись від холодних солодощів в теплу походу.
Коли у людини хворе горло, лікарі зазвичай рекомендують пити багато теплої рідини, полоскати соляним розчином та уникати гострої та кислої їжі.
Неочікуванно, але Уляна Супрун рекомендує додати до цього лікувального списку ще одну функцію - їсти холодне.
Очільниця міністерства пояснює, що насправді холодне морозиво та заморожені фруктові соки працюють як анестетик, що допомагає заспокоїти запалення та дати тимчасове полегшення болю.
"Це в жодному разі не може бути лікуванням, проте хороший метод тимчасового знеболення. Холодне стимулює звуження судин і мигдалин, тому консервує запальні процеси в горлі.
Окрім того, коли є набряк в горлі, дуже важко їсти звичайні продукти. Невелика порція морозива допомагає зменшити біль та полегшує процес ковтання їжі"
– додає вона.
І радить обирати натуральне морозиво з мінімальною кількістю добавок, оскільки шматочки шоколаду, горішків, родзинок чи інших цукрових інгредієнтів можуть викликати подразнення.
Або обирайте звичайний фруктовий сік без будь-яких добавок.
"Обов‘язково пам’ятайте, що варто їсти невелику порцію та дуже повільно, не ковтаючи великі шматки. Опісля прополощіть горло звичайною водою"
– розповідає Супрун.
Вона рекомендує також уникати продуктів, які можуть подразнювати слизову оболонку: сухих продуктів на кшталт чипсів, сухариків, будь-яких приправ, копчених продуктів, кави, сирих овочів.